25 Ocak 2016 Pazartesi

KALİTELİ ÇİM ALAN İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Öncelikle toprağı 10-15 cm derinlikte havalandırın ve mutlaka drenaj sistemini yapın. Toprağınızın niteliği yanlızca bahçe toprağı olmamalıdır. Kum ve torf ile sağlıklı bir karışım çimin daha çok beslenmesine ve tesviyesinin düzgün olmasına yardımcı olacaktır. Toprak tesviyenizi yaptıktan sonra silindirle sıkıştırın. Toprağa rulo çimi sermeden önce 15,15,15 kök gübresi kullanımı çok hızlı adapte olmayı ve 3 ay çimi beslemeye gerek olmamasını sağlar.
Aldığınız rulo çimi mümkün olduğunca bekletmeden en kısa sürede serimi yapın. Serimde birleşim yerlerinde açıklık bırakmayın. Serim yapıldıktan sonra silindirle geçip bolca sulayın.Yazın iki kere sulama yapın ancak gece sulama yapılması hastalığa davetiye çıkardığından gece yapmamalısınız. Homojen bir sulama yapılması çok önemlidir. İlk aşamada çimi biçerken kesinlikle derin biçim yapmayın. Sonrasında da çim biçme makinanız 6 ayarlı ise 3 te biçim yapın. İlkbaharda azott sonbaharda potasyum gübresi ile yılda 3 veya 4 kez gübrelemek yeterlidir.
Hastalık ve zararlılara karşı zamanında ilaçlama yapmalısınız. Bitki dünyasında bozulan hiçbir bitkinin yaprağı düzelmez yeni sürgün vererek ancak kendini yeniler. Buda bir süreç ve emek gerektirir.
www.ozgunpeyzaj.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder