12 Ocak 2016 Salı

BİTKİLERİN KOMBİNLERİ HAKKINDA

Peyzaj mimarlığı okuyanlar bilirler ki bitkilerin kullanımlarında sayıları boyları renkleri şekilleri büyüme periyotları gibi birçok unsur göz önünde bulundurulmalıdır.

Biraz bu unsurlardan bahsedeceğim. Çünkü gördüğüm bazı bahçelerdeki yanlış kullanımlar dikkatimi çok fazla çekmeye başladı. Kulaktan dolma bilgiler ve tavsiyeler bahçelerinizde bu tür yanlışları yapmanıza neden oluyor olabilir. Çok kısa ve pratik bilinmesi gereken bilgiler bilgiler veriyorum .

Sayılar. Bitkiler peyzaj kullanımlarında 5 li 7 li 3 lü  tekli genelde tek sayılardan oluşan kombinlerle dikilirler.Bu daha estetik duracaktır.

Boyları uzun olanlar arka sırada  büyüme hızı da göz önüne alınarak bulundurulmalıdır. Şekil olarak uzun-  top ve yer örtücü . üçgen -yuvarlak- yer örtücü gibi.

Renk olarak uyumu yakalamak giyinmek gibidir. Bitkinin 4 mevsim hali göz önüne alınarak kullanılmalıdır. Yeşil ağaçlar  yazın çiçeklenen  renk ile desteklenmelidir. Griler kırmızılar ile desteklenebilir. Morlar sarılar ile renk bahçesi yapılabilir.

Çok yönlü düşünün bitki dikmiş olmak için değil fonksiyonel kullanımlar içinde dikin. Gürültünüzü, kötü görüntünüzü engellesin, yazın kurtarıcı gölgeniz olsun, kışın küçük bitkileri donlardan korusun.

Örnek çok ama  gelin siz bu işi bize bırakın bu işler öyle un şeker su helva yapmaya benzemez :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder