3 Kasım 2014 Pazartesi

AMERİKAN SARMAŞIĞI-HAZAN DALI


  Amerikan sarmaşığı istilacı bir sarmaşık türüdür. Hızlı büyür. Küçük mor meyveleri sonbaharda görmeniz mümkündür.Kuşlar meyvelerini çok severler ama insanlar için zehirlidir. Sonbaharda kızaran her türlü toprakta kolayca yetişebilen yapraklarını döken bir türdür.Vantuz gibi kolları ile tutunacağı bitki tel veye duvarda kendini garantiye alarak ilerler.Adına yakışır hareket eder de diyebiliriz. Bu kollar onun ilerlemesini hızlandırdığı gibi size de pek iş bırakmaz(bitkinin yürümesi için onu bağlamak gibi).
  1m aralıklarla çitlerin duvarların önüne dikerek kötü görüntülerden kurtulabilirsiniz.Budamaya dayanıklıdır. Güneşin olduğu alanlarda daha hızlı büyüme gösterir. Bizim dükkanımızda komşumuz ile aramızda kullandığımız tel çiti tamamen sarmasına yaklaşık 6 ay kaldı.
  Üretimini ve satışını da yaptığımız bitkiler seramızda kış donlarından etkilenmemesi için ağaç altındadır.Aşağıdaki resimlerde kıvırcık görünen ellerinin kendilerini nasıl tellere bağladığını görebilirsiniz.Kasım ayında hem yeşil hem kırmızı yaprakları bir arada görmek mümkündür. Ama aralıkta bitkinin yaprakları tamamen dökülür.
www.ozgunpeyzaj.com.tr




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder