19 Mayıs 2014 Pazartesi

Bodrumda Bahçe Bakımı Hakkında

 Bodrumda sezon hazırlıkları yapılmaya başlandı. Hazirandan sonra her yaz olduğu gibi nüfus patlaması yaşayacağız. Bu kadar insanın burada turizm sezonunu geçirmesi bizler için iş yaşantımızda  bir avantaj olmakla birlikte sosyal yaşantımızı olumsuz etkilemektedir.Oteller,hoteller, moteller , pansiyonlar hepsi bir hazırlık içinde... Görsel konforu sağlamak amaçlı dış mekanda belli düzenlemeler yaptırmaktalar. Ama çoğu insan bu düzenlemeleri yaptırırken otelin içine harcanan paraya acımaz ama dış mekanda her bitkinin en ucuzuna kaçan bir düzenleme ister. Oteldeki müşteri de dış görünüşünün güzelliği için sizi tercih edebilir. İnsanlar her zaman ilk aşamada dış görünüşe bakarlar. Bu herkesin bildiği gerçeği çoğu zaman gözden kaçırırız. İnsanlar odada vakit geçirmeye değil bodrumun havasına denizine geliyorlar. Orta sınıf bir odanız ve mükemmel bir peyzajınızla müşteri sayınızı ikiye katlayabilirsiniz.

En fazla yapılan yanlışlardan biri de düzenlemelerden sonra bakım için bir firma ile anlaşmamak yada bahçivan tutmamaktır. Canlı malzeme her zaman bakıma ihtiyaç  duyar. Yaptırdığınız düzenlemenin bakımı bu işin uzmanı kişlilerce yapılmadıkça bitkileriniz kötü görünür.Bitkilerin  budanması , ilaçlanması , çimin biçilmesi , yabani otların bahçeden temizlenmesi , gübrelenmesi , sulanması ...
Budama : Bitkilerinizi budamaktan korkmayın. Kışın derin budama yapabilirsiniz. Budanan her bitki daha sert daha çok dallı ve daha sağlıklı sürgün verir.
İlaçlama: Bitkileriniz hastalanmadan önce yaz sıcaklarından önce bitkilerinizi ilaçlamanız gerekmektedir. İlaçlama yaptıktan sonra yağmur yağmamasına dikkat edin. Hastalanan yaprakları geri eski haline çeviremeyeceğinizi unutmayınız.
Çimin biçilmesi: Çimin 2 haftada bir biçilmesi gerekir Çok fazla uzayıp biçilmeyen çiminizi biçtiğinizde alt kısımlar güneş görmediğinden kuruma meydana gelir.Biçildikten sonra yanmaması için bolca sulayınız. 
Yabani otların temizlenmesi: Yabani otlar her nekadar ilaçda kullansanız rüzgarla böceklerin kuşların tohumları taşıması ile bahçenizde bir şekilde oluşum gösterir. Önemli olan bu durumu kontrol altında tutmak haftasa bir bir tornavida yardımıyla köklerinden bu otları temizlemektir.
Gübreleme: Bitkiler ve çimin düzenli gübrelenmesi daha sağlıklı ve parlak renklere sahip olmalarını sağlar.
Gübre bitkinin topraktan alamadığı besinleri ona takviye eder. 
Sulama: Olmazsa olmazımızdır. Otomatik sulamalar bu aşamada hayat kurtarıcı olabiliyor. 

Yazlıkları olan kişiler içinde geçerli olan bu bakım önerilerimizi dikkate alacağınızı umarız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder