5 Mayıs 2014 Pazartesi

Bodrum Mandalinası

Geçen makalemizde bodrumun paşa narından bahsetmiştim. Her gören mutlaka benim gibi düşünmüştür. Bodrumun paşa narından bahsedilir de bodrum mandalinasından bahsedilmez mi;)

Onu eve getirdiğinizde ev mis gibi mandalina kokar. Bodrumun yerli halkının bahçelerinde görürüz. Kimisi satar parasını kazanır. Kimisi ne kendi yer ne de yedirir mandalinalar öylece çürüyüp gider.Bodrum mandalinası bol çekirdekli olur. İncecik bir zara ve yoğun bir aromaya sahiptir.Bodrumlu tatilcilerin bodruma gelinip de ne yenir denildiğinde mutlaka denenmesi gereken turistik bir meyvedir aslında. Türk patent enstitüsü tarafından tecil belgesi bile vardır. 

Bizde bodrum mandalinası fidanlarını ortakentde bulunan satış büromuzda satıyoruz. 80-120cm lik fidanlarda bile mandalina meyveleri  oldu. Çok fazla ve ince dalları olan bu ağaç çok fazla büyümez. Uygun iklim şartları sağlanır ve kaliteli bakım yapılır ise verimliliği yüksek olur.Bu lezzeti çeşitlendirmek gerekirse gazozu, reçeli, mandalina suyu ,içkilerde ekşimsi tadı kullanılır.Denediğinizde ve bodrumdan ayrıldığınızda , sıcak havalarda canınız bodrum mandalina gazozu isteyecektir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder