29 Mart 2014 Cumartesi

Bodrumda Küçük bahçeler (Small Garden)

 Çiçekleri çok seven insanlar için küçük bahçe peyzajlarında karar vermek çok zor olur. Çünkü hem kendilerine hem bitkilerine yer ayırmak durumundadırlar. Ve bu hiç de kolay olmayacaktır.
Köşede 2 bitkileri olup kendilerine ayırdıkları alan fazla olduğunda bu durum  çiçeklerine haksızlık  gibi gelir. Tam tersi olduğunda da kendilerine küçücük bir alan ayırdıklarını düşünür rahat etmeleri gereken mekanda kendilerini sıkışmış hissederler.
Buna çözüm getiren küçük bahçeler kocaman bahçelerin minyatürü gibi kenardan gülümserler ev sahiplerine.
Bahçenizin uygun bir köşesinde kendinize 5-10m2 bir alan belirleyin. Ve bu bahçe için yer örtücü ve mevsimlik çalı ağırlıklı seçimler yapın. Büyük ağaç kullanımız en fazla 3 adet olmalıdır.Alanda simetri yaratmaktan kaçının bitkileri renk uyumuna dikkat ederek 10m2 alanınıza yerleştirin. Küçük bir obje bile kullanmanız mümkün. Çok fazla boş alan kalmayacak yani toprak görünmeyecek şekilde tüm bitkileri kullanın.
Çoğu insan bitkileri bu şekilde kullanmaktan kaçınır.Kombinini iyi yapamazsa göz yorucu ve karışık bir hal alabilir.  O nedenle de bu tür bahçeleri yaptırırken ehil kişilerden fikir almak gerekir.
Artık içiniz rahat hem bol çiçekli bir bahçeye sahipsiniz hemde alanınızda bir daralma olmadı.Bu bahçeleri yaparken isterseniz toprak seviyesinde isterseniz de etrafını ahşap yada tuğla ile çevirdiğiniz bir alana toprak doldurup yapabilirsiniz.
Yazın keyifli sohbetler geçireceğiniz bahçeniz için baharda renk katacak yeni tasarımlar için kolları sıvamanın tam vakti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder