8 Mart 2014 Cumartesi

Kadınlara en çok yakışan mesleklerden biri..


  Kadına en çok yakışan mesleklerden biridir peyzaj. Bütün uygarlıklar peyzaj üzerine izlerini bırakmışlar. Ortaçağdan  rönesansa 19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla ve günümüze kadar…Peyzaj mimarlığı kavramı ilk olarak New york Central Park projesinden sonra diğer mimarlık ve mühendislik faaliyetleri ile birlikte çalışmalarını sürdürür hale gelmiştir.
Peyzaj dünyamızın hepsini kapsar. Yaşadığımız evi, oyun oynadığımız yeri ,okuduğumuz okulu, işyerimizi, hatta gömüldüğümüz mezarlıkları. Anılarınızın olduğu bahçenizde çocukluğunuzdan kalan ağaçlarınız olmadı mı hiç. Yada oyun oynadığınız o parkın yazın cıvıltısı, pikniğe gittiğinizde annenize topladığınız çiçekler, restorasyonu yapılmış tarihi yapılarda çekilen fotoğraflar. Hepsi peyzajın bir parçası. Bu meslekte siz başkalarının anılarına bir anlamda ortak oluyorsunuz. Çiçekleri sevmeyen bir bayan tanımıyorum. Çiçek nasıl en çok kadına yakışıyorsa doğumdan ölüme kadar hayatımızın içinde olacak olan bu mesleği de en çok kadınlara yakıştırıyorum.Peyzaj mimarları ve yöneticileri aslında birçok vasfı birlikte taşırlar. Bazen sunacağınız çok basit bir çözüm hayat kurtarır önemli olan doğru yerde doğru kararı verebilmektir. Yapılaşmanın yoğun olduğu new yorkta şehrin oksijen kaynağı central park örneğinde yeşil çim alanlar ve ağaçlardan başka hiçbir peyzaj elemanı kullanılmamıştır.
Hayatını kötü geçirmek istiyorsan insanlarla, iyi geçirmek istiyorsan toprakla uğraş.(Çin atasözü) Hangi mesleği seçtiğiniz önemli değildir sevdiğiniz işi yaptığınızda anlayacaksınız.

Kadınlar günümüz kutlu olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder