6 Mart 2015 Cuma

DAL KESME MAKİNALARI KULLANIMI HAKKINDA

Yüksek dal kesme makinaları kullanımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili birkaç tavsiye vermek istiyorum. Dal kesme makinalarında en çok tercih edilenler benzinli olanlardır. Bunların ağırlığını taşımak istemeyenler kemer ile gövdeden destek alabilirler. Akülü olanları da mevcut olan makineler yüksek dalların kesiminde merdiven kullanmaya gerek duymaksızın işin çabucak halledilmesini sağlayan pratik cihazlardır. Yüksek dallara sahip ağaçlarınız var her sene budama istiyorsa mutlaka 1 tane edinin.

Bu cihazı kullanırken özellikle yüzünüze gelmemesi için koryucu gözlüklü kaynakçı maskelerinde kullanabilirsiniz. Dallar ağır olduğundan sağ tarafta durup sol dalı kesiniz. Ağır dalların üzerinize gelmesinden kaçınınız.

Eğer benzinli makina almak gibi bir niyetiniz yoksa el testeresi ile ince dalları keserim diyorsanız da yine pratik olarak sizinde herhandi bir daha çelik tel ile bağlayarak kendi dal kesmenizi yapmanız mümkün. Aşağıdaki örnekte bizim yaptığımız gibi hem benzinliyi hem el testeresini kullanabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder