30 Ocak 2015 Cuma

ZAKKUM BUDAMA ÇALIŞMALARI

Bugün bakım ve danşmanlığını yaptığımız Bodrum -bitez kavşağındaki  alandaydık. Alan oldukça büyük olmasına karşn bitki bakım teknisyenimiz her hafta yaptığı çalışmalarla alanı kontrol altına almayı başarmış. Kontrol altına almak derken ot mücadelesinden bahsediyorum. Kışın en büyük sıkıntı yabani ot mücadelesidir. Eğer her hafta az ve küçük olmasına bakmaksızın otlarınızı kökünden alırsanız hem tohum döküp çoğalmaları engellemiş hemde yeniden çıkımlara engel olmuş olursunuz. Kuşlar ve rüzgarla gelenler de sizi çok yormadan halledebileceğiniz ölçekte olacaklardır.

Zakkum akdeniz ülkelerinde yabani olarak yetişen süs bitkisi olarak da sıklıkla kullanılan bitkilerimizden biridir. Zakkumun çok fazla tercih edilmesinin en büyük nedeni iklim ile olan inanılmaz uyumudur. Suya dayanıklı,tuzluluğa dayanıklı, çiçekli bir tür olması onu diğer dayanıksız ama daha estetik bitkilerin önüne geçirmektedir.2,5m boylanabilir. Budama ile boyutu kontrol altına alınmalıdır. Mayıs - Eylül arası çiçeklenme dönemidir.Pembe, beyaz ,kırmızı renkleri vardır.

Zakkum tohumdan ve çelikten kolayca üretilebilir. Yapraklarının bir atı öldürecek kadar zehirli olduğu söylenmektedir.Budamalarda şekil verilerek çok güzel bir çit bitkisi olur. Biz alanda arka kısımdaki zakkumları bir kademe daha uzun bıraktık.Ön parseli kısalttık. Kış yağmurları ile yanları dolarak birbirini tamamlayacak zakkumlar çit halini şimdiden almaya başladılar.
www.ozgunpeyzaj.com.tr






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder