8 Ekim 2014 Çarşamba

BAHÇENİZE BİRAZ RENK KATMAK İÇİN BEKLENEN MEVSİM SONBAHAR

Eğer bahçe düzenlemesi yapacaksanız sonbahar bunun için en uygun zamandır. Bitkilerinizin kendini toparlaması için yeterli zamanı olacağından yazın daha memnun kalacağınız bir bahçeye sahip olacaksınız. Bitkileriniz için ideal ekim zamanı sonbahardır.Toprak yazdan yeni çıkmış ılık durumdadır  ve yağmurlarında etkisiyle yumuşayarak dikime hazır hale gelmiştir. Gübreleme içinde gelişime destek olacak azotlu gübre kullanımını önermekteyiz.Sonbaharda çiçekli  olarak kullanabileceğiniz bitkiler hercai menekşeler, kasımpatları , çuha  çiçeği, siklamenlerdir.

Ayrıca sonbaharda bitkilerde sürgün verme artmaya başladığından zayıf bitkileri bu mevsimde budayabilirsiniz. Bu mevsimde kışa hazırlık için soğuklardan etkilenecek olan bitkilerinizi ya sarmanız gerekmekte yada korunaklı bir bölgeye almalısınız. Çiminiz için ise ay sonuna doğru biçimden hemen sonra potasyum ağırlıklı gübre kullanarak direncini artırabilirsiniz.

Bitkilerde periyodik bakım çok önemlidir. Gübreleme, budama, dikim zamanlarının atlanmaması gerekir.Bayram tatil dönüşü bahçe işleri sizi ve bizi bekliyor. Hepimize kolay gelsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder