11 Ocak 2014 Cumartesi

Çim Alanlarının Bakımı İçin Yapılması Gerekenler

Çim alanlarınızın yaz-kış yeşil kalması için mutlaka bakım yapılmasını önermekteyiz. Çim içinde görüntüyü bozan yabani otların alandan temizlenmesi gerekir. Elinize bir eldiven geçirerek bu otları köklerinden koparmanız en etkili yöntemdir. Tornavida yardımıyla köklere ulaşmanız kolaylaşacaktır. Yüzeysel olarak bu otların biçilmesi kök salmalarını daha da güçlendirecek ve bir süre sonra alanınıza yayılımları da fazlalaşacaktır. Çiminize büyük ölçüde zarar verecek olan yabani ot temizliğini yaz kış atlamamanız gerekir. Otomatik sulama sistemi kullanmaktaysanız ve çiminizde bazı yerlerde sararmalar meydana geldiyse ilk yapmanız gereken o alanlara suyun ulaştığından emin olmanızdır.
Eğer sulama ile ilgili bir problem olmadığından emin olduysanız alanınızda çim kurtları ve mantar hastalığı meydana gelmiş olabilir. Bunun içinde ilaçlama yaptırmanız gerekir.

Bir gün içerisinde çimde ani renk değişikliği yani sararma oluyorsa ve bol su verdiğinizde çimin içerisinden yukarıya kurtların çıktığını görüyorsanız hemen çim kurdu ilacı yapınız Haftada 1 kez tekrarlayarak uygulamanız gereklidir.
Dursban 4: Çim kurdu ilacı
Fungusit :Mantar ilacı
Pomarsal :Mantar hastalığında bodrumda en güzel sonuç veren ilaçtır.
Uygulama yapıldıktan sonra  minimum 4 saat sulama yapılmamalıdır. Alana homejen şekilde uygulanmalıdır.
Kış aylarında çimlerinizi derin budama ile yaza hazırlayabilirsiniz.

Çim için yılda 4 kere 3 ay aralıklarla mutlaka çime özel gübre kullanmanızı öneririz. Çimin sulama aralığı toprağın nemine göre ayarlanabilir. Yaz günlerinde bünyesindeki suyu buharlaşan çimler hava ısısını birkaç derece düşürerek serinlik sağlar. Sormak istediğiniz bilgi almak istediğiniz konuları bize yazın sizin için yayınlayalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder