Manolyanın çok zor üretildiğini duymuş ama deneme fırsatı bulamamıştım. Bu yıl tohumlarına sahip olduğumuz manolyadan üretim yapmaya karar verdik. Öncelikle cycaslardaki bekleme süremizi hatırlarsak sabırlı olmamız gerektiğini biliyoruz. Ama bu aşamaya gelene kadar yaptıklarımızı sizinle paylaşalım. Manolyanın kozalak içine gizlenmiş parlak kırmızı tohumlarını topladık. Sonrasında bunları bir su dolu kapta beklettikten sonra dış kabuklarını soyduk. Ve torf perlit karışımımızda saksılara ekim yaptık.
Manolya kökleri yüzeysel olduğundan bitkinizin alt kısmını çapalamamanızı tavsiye ederim. Aksi halde kılcal kökler zarar görebilir. Ayrıca çam ağaçlarının bol bulunduğu alanlarda çamın ibrelerinin ona fayda sağladığı yeni öğrendiğim bilgiler arasında... Yurtdışında bu ağacın çit bitkisi olarak sıklıkla kullanıldığını da duymuştum. Rüzgara duyarlı olduğundan biraz korunaklı bölgeleri sever. Ansiklopedik bilgileri de verdikten sonra fotoğrafları paylaşıp yazımızı sonlandırıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder