28 Ocak 2015 Çarşamba

OCAK AYI BAHÇEDE YAPILMASI GEREKENLER

Bahçedeki kış bakımlarında en önemli husus yabani otların düzenli olarak temizlenmesidir. Otlar tohumlar yere dökülmeden kökünden koparılırsa bir daha ki sene daha da azalır.Yapraklarını döken ağaçların bu aylarda budanması için ön çalışmalara başlanabilir.Bahçenin kış döneminde çok fazla yaprak döken ağaçları var ise yaz kış yeşil aksamlı  bitkilerle bahçenizi canlandırabilirsiniz.

Çiminiz ağaç altı ise dökülen yaprakları mutlaka temizlemeniz gerekmektedir.Aksi halde mantar hastalığına davetiye çıkarırsınız.Bu aylarda çimlerinizi kış gübresi ile gübreleyebilirsiniz. Gübreleme
yaza hazırlık döneminde çiminizi besler.

Bitkilerinizi kış yağmurlarında sulamayınız. Ancak ege de hava sıcaklığı yüksek olduğundan 1 hafta yağmur yağmadığında az da olsa bir sulama yapmanız gerekecektir.

 Ocak ayı don tehlikesinin olduğu bir ay olması nedeniyle bitkilerinizi korumanız gerekir.Saksı bitkileri sera yada iç mekana alınarak korunabilir. Bahçenizdeki bitkilerde ise geçiçi olarak donlardan etkilenmemesi için bitkileri koruyucu bir malzeme ile sarabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder