24 Temmuz 2014 Perşembe

Bahçelerin Kraliçelerine Ne Oldu?

Sayısız türü var onun.Tahtını  sallayan  ise  onun yerine tercih edilen begonviller oldu. Peki kim bu Kraliçe. Sayısız türüyle Güller tabiykide. Güller artık ya arajman çiçek olarak yada tek satımlarda çiçekçilerde gördüğümüz ve talep gören bir bitki haline geldi. Peyzajdaki kullanımlarının çok az olması rakiplerinin özellikle bodrumda çok güçlü olmasından kaynaklandı. Birde bodrumun sıcakları güllerin narin bir yapıda olması nedeniyle çabuk hastalık kapmaları tercihleri etkileyen bir başka unsur oldu. Güllerinde sarılıcı olanlar ve çalı olanları var begonvillerinde .
Bu bodrumda bu işi yaptığım için benim gözlemlerimin bir sonucudur. Diğer bölgelerimizde hala insanların güllere olan düşkünlüğünün devam ettiğini düşünüyorum.
Gülleri budarken, dikerken, gübrelerken, ilaçlarken onların bir kraliçe olduğunu unutmayalım. Nazik ve kırılgan yapıları ile çok çabuk tepki verebiliyorlar.
Yabancı otlarını temizleyip bitkinin nefes almasına izin verelim.Soliter olarak bahçede kullanımına yer vermemiz onun bodrumdaki itibarını biraz olsun geri getirecektir.
Sevdiklerinize ertesi gün solup gidecek bir gül alacağınıza (aldığınıza eminim) her sene yeni bir tomurcuk verecek bir gül almanız daha manadar olmaz mı?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder