Yemekleri hazırlarken sundukları yaratıcılık ile marullar
yemek süsleme sanatımızın da favori
yiyeceklerinden. C vitamini yüksek ve idrar söktürücüdürler. Çok fazla yememek
gerekir göz kararması yapabilirler.
Marulun birçok çeşidi vardır. Kuşkusuz en çok özlenen İstanbul
Yedikule marullarıdır. Eskiden Yedikule bostanı marullarından yemek için
buralarda piknik yapılırmış. Marul eskiden salatalık gibi alternatif sebzeler
henüz keşfedilmediğinde cacık yapımında da kullanılmıştır.
Geçenlerde yabancı bir sitede yalnızca fotoğrafını gördüğüm
ve sonrasında gerçekten deneyip uyguladığım benimde bir marul hikayem oldu. Marketten
aldığımız marulu köküne yakın bir yerden kesip diğer kısmını atarız. Ancak
diğer kısımdan tekrardan ve kısa bir zamanda marul elde edeceğinizi bilseniz yine
de atar mıydınız? Ben denedim.Bu marulun 7 günde aldığı durum. Sadece kökünü su
dolu bir kaba yerleştirmeniz yeterli
.Marulun gelişme aşamalarını sizinle paylaştım.
Bakım gerektirmeyen bu durum benim gibi çalışan insanlar için marul
yetiştirmenin bir başka alternatifi olabilir…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder